veronikamoen-matfoto

I helgen lagde jeg plommegrøt. Det ble så utrolig godt, og så var det jo så enkelt.

For å lage plommegrøt trenger du:

plommer
sukker
Vann
Potetemel eller maizenna
Start med å vaske plummene. Del de opp og plukk ut steinene, eller kok de hele. Legg plommene i en kjele med en liten skvett vann slik at bunnen blir dekket.  Kok opp, og la plommene koke til de faller fra hverandre. Bruk en skje til å ta bort plommesteinene om du ikke tok de ut på forhånd.
Når plommeme er kokt så det er en tykk masse, tilsetter du sukker. Smak deg litt frem til du synes grøten er søt nok. Tilsett potetemel eller maizenna utsrørt i litt vann (2-3 ss). Rør dette forsiktig inn i grøten, og gi det et oppkok.  La det småkoke 2-3 minutt før du tar kjelen av platen.
Server grøten romtemperert med fløte eller vaniljeis.

veronikamoen-matfoto veronikamoen-matfoto veronikamoen-matfoto