Bakt ostekake med solbær fra hagen. Begynner å bli en del uker siden jeg tok disse bildene, men det er jo aldri for sent for bakt ostekake, så jeg legger de ut nå. Om det ikke er flere bær å finne i hagen, har du kanskje noen i fryseren, ellers så finnes iallefall i butikken. Jeg elsker ostekake, men bakt ostekake ennå mer. Har du ikke prøvd å lage det før bør du prøve! Og så er den mye enklere å frakte med seg enn vanlig ostekake,om du trenger å ha med deg en kake noe sted.

veronikamoen - matfoto

Oppskrift inspirert av Lise Finkenhagen

Kjeksbunn

300 g Digestive kjeks

150 g smeltet smør

3 ss brunt sukker

1 ts kanel

Fyll

700 g kremost naturell

200 g sukker

1 stk vaniljestang, eller 2 ts vaniljesukker

200 g rømme

3 stk egg

Solbærsaus

200 g solbær

4 ss sukker

1 ts maisenna

1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Kjeksbunn: Knus kjeksen og bland den sammen med, smør, sukker og kanel. Kle en form (20-22 cm) med bakepapir. Kjeksblandingen trykkes jevnt ut i bunnen av formen og stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.

Solbærsaus: Kok opp bær, sukker, maisenna og sitron. La sausen småkoke i 5 minutter, og knus gjerne bærene litt. Avkjøles.

Fyll: Pisk osten glatt og kremet i en kjøkkenmaskin. Pisk gradvis inn sukkeret på lav hastighet, og tilsett rømme og frøene fra vaniljestangen. Pisk til slutt forsiktig inn ett og ett egg.

Hell ostemassen over kjeksbunnen, og drypp litt solbærsaus her og der. Bruk en kniv og lag litt mønster på toppen.

Stek kaken ved 180 grader i omtrent 50-60 minutter. Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter. La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer (- helst natten over) før servering.

veronikamoen - matfoto veronikamoen - matfoto veronikamoen - matfoto veronikamoen - matfoto veronikamoen - matfoto veronikamoen - matfoto