veronikamoen

Løvjord

Høsten er en vakker tid på året – ren, kjølig luft og fantastiske farger på høstløvet. Men så faller de av trærne og er ikke like sjarmerende lenger der de ligger i brune hauger overalt. Du kan bruke alt dette avfallet til noe nyttig som visstnok er ganske vanlig i Storbritania. Lag din egen løvjord.

Det er flere måter å gjøre det på, jeg tester ut løv i sorte søplesekker i år. Jorden du får kan brukes til jordforbedrer om du har sand- eller leireholdig jord. Du kan også bruke løvjorden som såjord, da dette blir en næringsfattig jord.

Fyll søplesekker med løv. Siden det noen steder står at man skal knyte igjen sekken og noen steder står at man skal la de stå åpne har jeg planer om å gjøre begge deler, og så kommer jeg tilbake om hva som fungerte best for meg. Gi meg gjerne en tilbakemelding om du har laget løvjord og med hvilket resultat.

Er bladene veldig tørre bør du vanne de litt. Lar du sekken stå åpen er det fint om den står slik at det regner litt ned i den. Det tar ett til to år å lage løvjord. Jorden er ferdig når du ikke lenger ser blader.

veronikamoen veronikamoen veronikamoen  veronikamoen veronikamoen veronikamoen veronikamoen veronikamoen veronikamoen