Knekkebrød fra butikken smaker ikke det samme etter å ha spist hjemmebakte. Og så er det så innmari enkelt. Iallefall nå som jeg har fått samboeren til å ta seg av stekingen av knekkebrødene :)

Jeg er usikker på hvor oppskriften er fra, for jeg har fått den av ei venninne.

Dette trenger du:

3,5 dl sammalt rug, grov
3,5 dl havregryn
1 dl kli
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ss flytende grønnsaksbuljong
7 dl vann

Matfoto og styling

Slik gjør du:

Sett stekeovnen, helst på varmluft, på 160 °C.

Bland sammen alle ingrediensene.

Bruk slikkepott til å fordele blandingen på 4 stekeovnsplater kledd med bakepapir. (2 om gangen)

Stek brettene to og to. Etter ca 10 min tar du brettene ut og
skjær i passende biter med en pizzarulle. Stekes i 40-50 min.

Skulle knekkebrødene ikke være helt gjennomsprø etter endt steketid, kan du brekke de fra hverandre og la de ligge i stekeovnen videre på 100 °C med døren litt på gløtt. På denne måten vil de tørke ytterligere.

Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks eller glass.