Jeg pleier å dyrke gresskar på hytta, og det er så gøy. Store flotte gresskar tyter ut. Alt man trenger å gjøre er å putte et frø i jorda, vente litt, vanne litt og så går resten nesten av seg selv. Noen år blir det ekstremt mye gresskar og det jeg gjør da er at jeg baker de i ovnen og så fryser jeg ned porsjonspakker som jeg bruker i supper og gryter. God, kortreist og 100% økologisk mat gjennom hele vinteren.

 

Suppen jeg som regel lager er inspirert av Lise Finkenhagen sin oppskrift som jeg fant på NRK.no

Det du trenger er:

 

  • Ca 1000 g gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø)
  • 2 mellomstore søtpoteter
  • 1 løk
  • 1 ss revet, frisk ingefær
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili (evt. chilipulver)
  • 3-4 limeblader, knust
  • ca 1 liter vann
  • en skvett flytende grønnsaksbuljong
  • 1 boks kokosmelk
  • nøytral olje
  • salt og kvernet pepper
  • 1 lime

 

Matfoto og styling

Slik gjør du:

Skjær gresskarkjøttet og søtpotetene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili(uten frø).

Varm en god klunk olje i en mellomstor kjele/gryte. Fres løken til den blir gyllen. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og limeblader. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i ca et minutt. Hell over vann og buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Tilsett kokosmelken. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.

Serveres med frisk koriander og godt brød.

Matfoto og styling

Legg igjen en kommentar