Foto og styling I Veronika Moen

Det ble lite epler å levere til pressing i år. Totalt leverte jeg 32 kg til Askim Frukt og bærpresseri. Til sammenligning leverte jeg 180 kg for to år siden. Men, epler til eplekake (eller kaker) ble det.

Jeg elsker lun eplekake med vaniljeis. Eplekake hvor man starter med å piske eggedosis synes jeg er den enkleste måten. Bytter man ut litt eller alt sukkeret med brunt sukker synes gjør kaka blir ennå bedre.

veronikamoen-matfoto

Eplekake © Veronika Moen

Du trenger

100 g smør smeltet
4 stk egg
1,5 dl hvitt sukker
1,5 dl brunt sukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl fløte
5 stk epler

Sukker og kanel

Slik gjør du

1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Rør inn fløte og smeltet smør.

2. Hell røren i en springform (22 – 24cm) kledd med bakepapir.

3. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Bland epleskivene med sukker og kanel

4. Legg skivene tett i tett over kaken.

 

Epleblomster © Veronika Moen

Epler © Veronika Moen

veronikamoen-matfoto

Eplekake © Veronika Moen

Epler © Veronika Moen

veronikamoen-matfoto

Eplekake © Veronika Moen

Epler © Veronika Moen

Legg igjen en kommentar