veronikamoen-matfoto

Foto og styling I Veronika Moen

 

Soppsesongen er for lengst over og ute veksler været mellom vår, høst og vinter i løpet av et par dager. Gjør du som meg og sanker sopp i store mengder på høsten har du kanskje fremdeles noen kantareller i fryseren. Jeg både tørker og fryser sopp. Stort sett fryser jeg kantarellene og tørker steinsopp og traktkantareller. Jeg har ikke prøvd å lage denne suppen på tørket sopp, men det kan ikke være noe problem.

Superenkel kremet kantarellsuppe med rødvin.

Denne suppen er baser på en oppskrift av flinke Trond Moi. Test den ut, du får garantert en ny favorittsuppe.

Til to porsjoner trenger du:

2 sjalottløk,

300 gram kantareller

2 ss smør

3 dl rødvin

4 dl kremfløte

4 dl soppbuljong

Salt og pepper

Fres grovhakket sjalottløk og soppen i en gryte til den blir brun og fin. Det er viktig å fa farge på soppen for det er dette som gir god smak til suppen.

Hell over rødvin og la rødvinen koke neste helt bort.

Tilsett fløte og buljong og kok i ca. 10 min. Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper.

veronikamoen-matfoto

veronikamoen-matfoto veronikamoen-matfotoveronikamoen-matfoto

Legg igjen en kommentar