Foto og styling | Veronika Moen

På trykk | Seasons NL

 

Våren er her! På tide å høste av vårens friske grønne blader. Brennesle. Planten er naturlig rik på vitaminer og mineraler, og har i tillegg et høyere innhold av antioksidanter enn mange frukter og bær. Bruk bladene som spinat, eller tørk den og drikk den som te. Har du ikke smakt brennesle før har du muligheten nå. Du finner den gjerne i din egen hage, i veikanten eller langs naboens husvegg.

 

Oppskrift på BRENNESLEPAI

Du trenger:

1 stk ferdig paideig

FYLL

250 g brennesle

1 stk løk

1 ss olje

1 beger cottage cheese

1 dl fløte eller melk

5 stk egg

2 dl vellagret ost(revet)

1 ts salt

1 klype svart pepper

 

SLIK GJØR DU

Rull ferdig paideig ut så den dekker paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kjølig i ca. 15 minutter. Forstek paiskallet i ca. 10 min på 200°

Rens og vask brenneslen. Hakk løk og stek gyllen i olje. Tilsett brenneslen og la den steke med i noen minutter.

Bland cottage cheese med fløte, egg revet ost og rør inn brenneslen og løken. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet

Stek paien i nedre del av ovnen i ca. 30–40 minutter. Server den gjerne med en salat.

veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil veronikamoen-livsstil