Nyhetsbrev

Meld deg på og få interiørinspirasjon og stylingtips rett i innboksen din.

Search

Spiletak på badet

Du har sikkert lagt merke til alle spileveggene som har dukket opp over alt de siste årene. Jeg var så heldig at jeg fikk ta bilder av dette fine badet for Lomundal. På nettsiden deres kan du lese mer om spiler og bruk av spiler på bad. Simen fra Lomundal sier:

Hvilke bruksområder har man?

Spiler kan brukes til så mangt. På badet kan de anvendes som en kontrastvegg, som fronter på skuffer og skap og i himling. Det er mange muligheter, og bruker du en møbelsnekker har de garantert mange gode ideer.

Hva bør man tenke på når man skal bruke spiler på badet?

Det viktigste er at spilene du velger er behandlet på en måte som tåler påkjenningen fra miljøet i baderommet. Om de i tillegg blir plassert innenfor våtsonen er dette ekstra viktig. Derfor ville jeg 10/10 ganger anbefalt å få dette levert fra en møbelsnekker som skreddersyr utformingen fra ditt baderom, samt behandler spilene med godkjente produkter egnet for våtrom.

Hvilke tanker har du rundt levetid å kvalitet? Og hva med spileplater fremfor skreddersydde varianter?

Trespiler er levende, og krever behandling deretter. All overflatebehandling har en viss levetid og vedlikehold i henhold til anbefalinger fra leverandør er derfor viktig. Det samme gjelder for spiler i  annet materiale enn tre. Spileplater kan være et godt alternativ så lenge spilene og platene de er festet på tåler påkjenningene fra et våtrom – så det ville jeg vært veldig nøye med å sjekke ut på forhånd.

 

Foto | Veronika Moen
Kunde | Lomundal AS

Veronika Moen er billedkunstner og frilansfotograf bosatt i Oslo.